Команда фонду «Має значення» встановила відновлену вивіску «Перукарня» на її історичне місце на Подолі.

Вивіску повернули на будівлю, де вона була розташована з 1977 року й де досі працює перукарня. Вона розташована за адресою вулиця Почайнинська, 57/59.

Команда фонду очистила вивіску від залишків фарби, пошліфувала й визначила історичні кольори. Чотири із девʼяти літер створювали «з нуля», оскільки вони не підлягали відновленню. Інші літери реставрували.

«Сподіваємося, що вивіска допоможе місцевому бізнесу поліпшити своє фінансове становище, а всім нам буде нагадуванням про те, що ніщо не вічне. Салони можуть закриватися, а вивіски здатні розсипатися під силою часу», – кажуть у фонді.

 

У березні фонд «Має значення» запустив збір для реставрації вивіски «Перукарня» на Подолі, яка втратила літери. Це найстаріша перукарня на Подолі, яка продовжує працювати, кажуть у фонді.

   

Активісти руху «Має значення» до повномасштабного вторгнення РФ займалися відновленням історичних дверей у Маріуполі, а тепер займаються реставрацією в Києві. Першою відреставрували вивіску квіткарні 1956 року, що розташована на вулиці Костянтинівській, а потім разом із Milk Bar відновили літери й вивіски «Молоко». Також команда хотіла відреставрувати історичну вивіску автостанції на Подолі й мозаїку «Українська пісня» біля Оперного.

Редакція The Village Україна поговорила з ініціатором і волонтером проєкту Ярославом Федоровським про Маріуполь, сутички з міською владою, взаємодію з «Київрекламою», критику від урбаністів, ставлення до радянської спадщини й плани на майбутнє.

фото: «Має значення»