Армія РФ скоює в середньому 150 воєнних злочинів проти українців на день, повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін у межах Глобального саміту миру.

Станом на зараз задокументували майже 130 000 воєнних злочинів проти України й українців. Це означає що армія РФ скоює їх що 10 хвилин, пояснює генпрокурор.

Серед них – 301 випадок сексуального насильства, уточнює «РБК-Україна» з посиланням на Костіна. Окрім того, армія РФ вбила понад 12 тисяч цивільних українців, зокрема 551 дитину.

Є також щонайменше 14 тисяч підтверджених випадків застосування тортур до українців, які перебувають у російському полоні, зазначив під час саміту Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

   

Воєнні чи військові: як притягнути до відповідальності злочинців і яке може бути покарання. Ми зібрали відповіді на 15 головних запитань про воєнні злочини.

Також The Village Україна пояснювали, як зафіксувати воєнний злочин, коли став його свідком, і куди звертатися постраждалим від сексуального насилля з боку російських військових. 

Фото: Національна поліція України