Після зливи гідрослужби «Київавтодору» усувають підтоплення на кількох вулицях Голосіївського, Дарницького, Деснянського й Дніпровського районів, повідомляють у КМДА.

Через пошкодження асфальтного покриття на перехресті вулиць Антоновича й Фізкультури перекрили рух транспорту, повідомляють у Центрі організації дорожнього руху. Обʼїхати можна вулицею Великою Васильківською, уточнюють у ЦОДР. Напередодні в мережі опублікували відео, як вода б’є фонтами крізь асфальт. У КМДА кажуть, що внаслідок значних опадів підпором води з річки Либідь підмило проїжджу частину на вулиці Антоновича.

Там додають, що працюють у посиленому режимі й чергують у місцях можливих підтоплень, але система дощової каналізації не розрахована на таку кількість опадів.

В Укргідрометцентрі прогнозують, що завтра, 16 червня, у Києві й інших центральних, південних і східних областях також дощитиме, може бути град і шквальний вітер. Така погода відповідає першому, жовтому, рівню небезпеки.

Що робити

  • У разі підтоплення проїжджої частини чи тротуарів необхідно звертатися до диспетчерської КК «Київавтодор»: 044 284 74 19.
  • Якщо впало дерево чи зламалися гілки, телефонувати до аварійно-диспетчерської служби КО «Київзеленбуд». 044 272 40 18.
  • Коли падіння дерев чи гілок загрожує життю, звертатися до рятувальників: 101 або 044 430 37 13 (телефон КАРС).

   

Це вже друга злива в Києві за останній тиждень. У середу, 12 червня, через тривалі дощі затопило вулиці в трьох районах Києва, а також вітер повалив кілька дерев.

   

Ми запитували в «Київавтодору», що місто може зробити тут і зараз, щоб вирішити проблему підтоплень. Якщо коротко, Київ здатний «зустріти» зливу й швидко усунути наслідки підтоплень, але не допустити підтоплень – поки що ні.

Обкладинка й фото: КМДА