На підвищення енергетичної стійкості виділили додаткові 285 мільйонів гривень, для цього внесли відповідні зміни до Програми економічного і соціального розвитку Києва на 2024–2026 роки.

На що виділили гроші

  • 285 мільйонів гривень – впровадження частотного регулювання на насосних станціях для забезпечення їхньої безперебійної роботи;
  • 79,1 мільйона гривень – виконання робіт на каналізаційних колекторах;
  • 30 мільйонів гривень – відновлення закладів освіти, соціального захисту й об’єктів житлового фонду;
  • 40 мільйонів гривень – капітальний ремонт відділення анестезіології й інтенсивної терапії лікарні №12;
  • 11,2 мільйона гривень – капітальний ремонт приміщень й інженерних мереж Київської школи вищої спортивної майстерності;
  • 47,6 мільйона гривень – капітальні ремонти житлових будинків й об’єктів соціальної інфраструктури.

Загалом бюджет на капітальні вкладення й капітальні ремонти на цей рік збільшили на 505 мільйонів гривень.

   

Доходи бюджету Києва на наступний рік запланували в сумі понад 72,6 мільярда гривень, а видатки – понад 85,3 мільярда гривень, повідомляє КМДА. Із бюджету міста 8,2 мільярда гривень планували витратити на житлово-комунальне господарство, 7,8 мільярда гривень – на соціальний захист, близько 6 мільярдів гривень – на охорону здоров’я, 1,7 мільярда гривень – на культуру й мистецтво, на фізичну культуру й спорт –1,5 мільярда гривень.

Згідно з початковим бюджетом на 2024 рік, доходи бюджету Києва на наступний рік запланували в сумі понад 72,6 мільярда гривень, а видатки – понад 85,3 мільярда гривень.