Більше половини світлофорів (58%) забезпечать резервним живленням під час відключень світла до кінця 2024 року, повідомляють у КП «Центр організації дорожнього руху».

Там кажуть, що на сьогодні більше третини світлофорів (36%) забезпечені резервним живленням. Це 267 світлофорних об’єктів, що розташовані на складних перехрестях із високою інтенсивністю руху. Загалом на балансі комунального підприємства – 733 світлофорні об’єкти.

Встановлювати шафи резервного живлення почали ще у 2018 році, і до початку повномасштабної війни встановили 225 шаф, які могли забезпечувати роботу світлофорів до трьох годин під час аварій і ремонтів. У 2023 році встановили ще 44 шафи резервного живлення з акумуляторними батареями, які можуть забезпечувати роботу світлофорів без світла до 24 годин.

Крім того, Київрада на засіданні 13 червня виділила додаткові кошти з бюджету на придбання додаткових шаф резервного живлення нового типу, додають у Центрі організації дорожнього руху.

   

Напередодні в КМДА пояснювали, чому за ДБН не можна забезпечити всі світлофори резервним живленням. Під час відключень світла переміщення пішоходів й автівок також регулюють патрульна поліція й комунальники.