Гравці Національної збірної України з футболу випустили відео Support Ukraine напередодні Євро-2024. У ньому розказують про свої рідні міста. Репліки чергуються з кадрами воєнних злочинів РФ.

«Наші рідні міста дуже хотіли б приймати «Євро», але зараз вони б’ються не за турнір, а за свободу», – ідеться в ролику. 

Селище Велика Новосілка (Донецька область), з якого родом Микола Шапаренко, повністю знищене – там немає світла й води. Андрій Лунін із мадридського «Реалу» й Михайло Мудрик із «Челсі» народилися в Краснограді на Харківщині, який російська армія обстрілює з початку війни.

Максим Таловєров й Анатолій Трубін родом із Донецька. Футболіст «Шахтаря» Микола Матвієнко із Сак, що в Криму. Їхні рідні міста тимчасово окуповані. Головний тренер збірної України Сергій Ребров народився в Горлівці. Футболіст понад 10 років не був на батьківщині.

У ролику також узяли участь Олександр Зінченко з Радомишля, Ілля Забарний із Києва й Руслан Маліновський, родом із Черкас. 

«Ми часто чуємо, що футбол поза війною, але це відео доводить протилежне», – говорить президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко.

Чемпіонат Європи з футболу 2024 розпочнеться 14 червня в Німеччині. Збірна України зіграє перший матч 17 червня в Мюнхені проти збірної Румунії.

   

Редакція The Village Україна зібрала відповіді на найважливіші питання Євро-2024, де і як дивитися матчі без світла, хто фаворит, які шанси в України і що робити в Берліні, крім футболу.

фото й обкладинка: Українська асоціація футболу