Застосунок для виклику груп мобільного реагування в небезпечних ситуаціях запустили в Україні. 

«Нам остогидли бевзні, які не здатні стримуватися, агресують або розпускають руки. Тому ми створили «Катерину», – кажуть розробники. Це працює у форматі підписки на застосунок, який за натиском кнопки викликає одну з 1500 груп мобільного реагування служби охорони «Явір-2000».

У Київській області працює 282 такі групи. Також вони діють в усіх великих містах, окрім Криму, Херсона, Донецька й Луганська.

Охорону можна викликати в будь-якій небезпечній ситуації, зокрема коли страшно пройти по вулиці або «якийсь підозрілий бевзень йде за тобою». За необхідності охорона відвезе в безпечне місце й, окрім того, може супроводжувати дитину чи надавати допомогу літнім людям.

Як скористатися

  • Потрібно завчасно оформити підписку в застосунку
  • У разі небезпеки затиснути кнопку в застосунку до вібрації
  • Дочекатися найближчого екіпажу. Він прибуває в середньому за 5 хвилин

Скільки коштує підписка

  • «Коліжанка» (1 виклик) – 199 гривень на місяць
  • «Кума» (3 виклики) – 299 гривень на місяць
  • «Сестра» (10 викликів) – 799 гривень на місяць

Якщо підписка закінчилися, то додаткові виклики коштуватимуть по 350 гривень. Утім якщо коштів на карті в момент виклику не буде, то охорона однаково приїде, а гроші спишуть пізніше. Окрім того, до підписки можна підключити й інших людей. Це додатково коштуватиме по 50 гривень за кожного.

Завантажити застосунок можна для iOS чи Android.

   

Раніше в Україні запустили маркетплейс допомоги для жінок «Підмога» – це платформа, на якій зібрані фонди, благодійні й громадські організації, а також Telegram-боти, де підтримують українських жінок. Там можна обрати категорію фонду або громадську організацію. Є варіанти, як-от: гуманітарна чи юридична допомога, робота з питаннями насильства, здоров’я або освітні проєкти.

Обкладинка й фото: вебсайт «Катерина»