Укрзалізниця запустила потяг на честь руху спротиву «Жовта стрічка» зі згадкою про всіх українців, які чинять спротив в окупації.

Ідеться про потяг №192/191, який курсує за маршрутом «Одеса – Краматорськ». На його лівреї згадали мешканців усіх поки що окупованих українських міст і сіл.

«Цим людям важливо, щоби про них пам’ятали. Щоб українці на підконтрольних територіях і в усьому світі підтримували й розповідали про їхній спротив», – коментує перевізник.

В Укрзалізниці пропонують робити фото на тлі вагонів, ділитися ними в соцмережах із хештегом #ПотягЖовтаСтрічка й залишати послання українцям на окупованих територіях за допомогою спеціальної пошти у вагонах.

   

Рух «Жовта стрічка» почався в Херсоні й став символом мирного протесту: від розвішування стрічок і плакатів до виявлення колаборантів. Зараз місто звільнили, але активісти продовжують діяти на тимчасово окупованих територіях, як-от: в Енергодарі, Мелітополі, АР Крим, містах Донецької й Луганської областей.

Редакція The Village Україна запитала в координатора «Жовтої стрічки» Івана про те, які правила та заборони є в русі; як активісти спілкувалися одне з одним, коли був відсутній зв’язок, і що робили, якщо мирний протест переставав бути мирним.

Обкладинка й фото: УЗ