Марш рівності проведуть на вулицях Києва, але неподалік від укриттів, повідомила голова правління ГО «КиївПрайд» Анна Шаригіна під час брифінгу. Місце проведення узгодили з Київською міською військовою організацією й поліцією.

Марш відбудеться в закритому форматі – відвідати його зможуть лише зареєстровані громадяни, які пройдуть перевірку. Неповнолітніх українців закликають не відвідувати марш.

Марш проведуть на вулицях, але поблизу укриттів. Місце й маршрут проведення заходу організатори повідомлять окремо. У разі повітряної тривоги команда продумала «план Б», про який не повідомляють у відкритих джерелах.

Цьогоріч кількість учасників й учасниць Маршу обмежили у 20 разів, як порівняти з попередніми. Очікують приблизно 500 людей: активістів й активісток, а також організовані колони, зокрема від ГО «Українські ЛГБТ+ військові за рівні права». Організатори також запросили журналістів і дипломатів.

Одна з цілей заходу – зробити Україну більш видимою на міжнародному рівні й вимагати захисту від РФ, кажуть у команді. «Не проводити марш утретє з часу повномасштабного російського вторгнення в Україну означало би для нас визнати перемогу «русского міра», – поділилися організатори.

ГО «КиївПрайд» також нагадує, що кожен громадянин і громадянка самостійно оцінюють свою готовність зіткнутися з ризиками, які можуть виникнути через відвідування маршу. 

   

Раніше писали, що Марш рівності може відбутися в метро. Однак у КМДА заявили, що не погодили його проведення й закликали обрати іншу локацію. Організатори Маршу кажуть, що не просили КМДА зачинити станції або виділити кошти для проведення заходу. Команда «КиївПрайд» звернулася до КМВА для узгодження різних варіантів проведення Маршу.

фото й обкладинка: ГО «КиївПрайд»