Через тривалі дощі затопило вулиці в трьох районах Києва. Підтоплення ліквідовують гідрослужби «Київавтодору» в посиленому режимі, повідомляє КМДА.

Комунальні служби працюють на вулицях: Переяславській, Підлипка, Автотранспортній, Садовій, Ташкентській, Автопарковій і Кирила Осьмака, що в Дарницькому районі. У Святошинському районі роботи тривають на вулицях Стеценка й Олександра Махова, а в Оболонському районі затопило Казанську вулицю.

Дорожники використовують мотопомпи й насосні станції для усунення наслідків негоди. У роботах задіяли 168 працівників комунального підприємства й 63 одиниці спецтехніки й спецзасобів для очищення зливних систем.

Яка ситуація з транспортом і світлом?

Рух трамваїв затримується через негоду, пишуть у «Київпастрансі». Там стверджують, що на місця підтоплень спрямували відповідальну службу міста. Зокрема, затримуються трамваї:

  • №1, №3, №15, №18 на вулиці Старовокзальна;
  • №11-К, №12-К, №16-К, №19-К по вулицях Кирилівська – Сирецька в обидва напрямки;
  • №23, №32, №33 на вулиці А. Антинська, 35.

237 населених пунктів у Житомирській, Київській, Сумській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській областях і Києві залишаються знеструмленими внаслідок негоди, пишуть в «Укренерго».

Сильний дощ утримається до кінця доби, зазначають у «Гідрометцентрі».

Фахівці з «Київської служби порятунку» прибирають повалені дерева. Працюють на вулицях Андрющенка й Данила Щербаківського. У Шевченківському районі дерево впало на три автомобілі, кажуть у службі порятунку.

Третя бригада усуває наслідки негоди в Дніпровському районі. Фахівці з КО «Київзеленбуд» долучилися до ліквідації наслідків негоди. Уже прибрали 13 повалених або пошкоджених дерев, пишуть у департаменті захисту довкілля.

Українців закликають не перебувати на вулицях без нагальної потреби, а також уникати ліній електропередачі й рекламних щитів. 

   

Доріжки відпочинкової зони на Оболонському острові затопило після зливи 3 червня 2024 року.

фото й обкладинка: КМДА, Укргідрометцентр, Київська служба порятунку