Укрзалізниця запускає онлайн-сервіс бронювання квитків для військових і родичів поранених бійців, яких евакуюють медичними потягами.

Військові повинні мати із собою військовий квиток або посвідчення офіцера. Для викупу спецброні в касі потрібно надати оригінал або копію посвідчення учасника бойових дій пораненого. Родичі повинні надати документи, які підтверджують спорідненість з військовим.

Потяги для евакуації повністю автономні й оснащені всім необхідним для перевезення бійців і надання медичної допомоги. Місць для проїзду родичів у таких потягах немає з міркувань безпеки.

«Якщо ваших рідних, які проходять реабілітацію після поранень, терміново перевозять нашими медичними поїздами, а квитків у цей момент немає, то можна оформити заявку», – кажуть у компанії.

Квитки можна забронювати на сайті або за телефоном 080 050 32 22. Подати заявку на бронювання квитка можна не пізніше ніж за 6 годин до відправлення потяга. Оплатити квитки в касі треба не пізніше, ніж за годину до відправлення.

   

Укрзалізниця продовжує реалізовувати програму «Безбарʼєрна залізниця», яку почала у 2023 році. Головний вокзал Львова планують зробити безбарʼєрним й адаптувати для потреб поранених військовослужбовців. Інклюзивні зал очікування й убиральні облаштували на залізничному вокзалі Харкова.

   

The Village Україна писали про інклюзивність Укрзалізниці. Редакція поговорила з керівником із пасажирських комунікацій і клієнтського сервісу УЗ Олександром Шевченком про доступність, безпеку й комфорт на вокзалах і в потягах.