У Києві планують створити Департамент міської мобільності та пасажирських перевезень, повідомляє заступник голови КМДА Костянтин Усов.

Департамент планують створити, щоб функціонально відділити мобільність і пасажирські перевезення від будівництва доріг, мостів, розвʼязок тощо. «Співіснування функцій пасажирських перевезень і будівництва в межах департаменту транспорту не дає гармонійних результатів», – каже Усов.

Основні завдання Департаменту:

  • забезпечення формування транспортної системи й умов міської мобільності в місті;
  • планування й розвиток сталої міської мобільності;
  • забезпечення реалізації державної політики у сферах автомобільного, внутрішнього водного транспорту;
  • забезпечення організації дорожнього руху на території міста;
  • організація перевезень пасажирів на автобусних маршрутах загального користування;
  • розвиток паркувальної інфраструктури.

Переглянути весь проєкт рішення щодо створення департаменту можна за посиланням. Його розглянуть на сесії Київради 13 червня. А 12 червня питання створення департаменту розгляне транспортна комісія, зазначає Усов.

У КМДА закликають громадськість долучатися до обговорення, зокрема прийти на засідання 12 червня або поставити запитання в коментарях до допису Костянтина Усова.

Департамент також виконуватиме функції замовника (організатора) проведення конкурсів із визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування. А також укладатиме відповідні договори й забезпечуватиме контроль за виконанням їх умов. Серед завдань департаменту немає жодних згадок про міський електричний транспорт, пише «Управа КПТ».

   

У Києві розробляють проєкт змін організації руху на Вокзальній площі, відповідні пропозиції презентували 16 квітня в Київській майстерні міста. До реорганізації руху були залучені розробники з Луцька, Харкова, Львова й київського КП «Центр організації дорожнього руху», а за основу взяли концепцію ЦОДРу.