Шведська компанія IKEA й ігрова платформа Roblox розробили гру The Co-Worker. Дії гри відбуваються у віртуальному магазині Careers Done Different, де працюватимуть наймані робітники.

Працівником у магазині може стати кожен повнолітній охочий з Великої Британії й Ірландії, повідомляють у CNN. Відкрили десять вакансій, заяву на посаду можна подати до 16 червня на сайті компанії. 

У Careers Done Different можна працювати продавцем або вантажником. До обов’язків працівників входитиме допомога відвідувачам у виборі меблів, облаштування шоурумів і подавання їжі в кафе IKEA.

Співробітники працюватимуть із гравцями Roblox. Користувачі зможуть обслуговувати клієнтів, відвідувати виставкові зали, отримувати рекламу й використовувати продукцію IKEA для організації свого віртуального простору.

За роботу можна отримати гроші: наймані працівники отримуватимуть 13 фунтів стерлінгів за годину. Однак у компанії не вказують, як отримати заробітну плату. 

«В IKEA працівники можуть розвивати кар’єру в будь-якому напрямі, переходити в інші відділи або брати на себе більше відповідальності. Гра The Co-Worker має на меті допомогти більшій кількості людей відчути, якою може бути робота в IKEA», – діляться в команді IKEA.

Віртуальний магазин відкриють 24 червня. 

Незрозуміло, чи зможуть покупці замовляти й отримувати справжні покупки з IKEA через гру. CNN звернувся до IKEA за розʼясненнями, однак відповіді досі немає.

   

Із початком повномаштабного вторгнення РФ компанія IKEA припинила роботу в Україні й водночас вийшла з російського ринку. На український ринок бренд вийшов у травні 2020-го. Спочатку запустили онлайн-продажі, а в лютому 2021 року відкрили перший магазин у київському ТРЦ Blockbuster Mall. Наразі тривають переговори про повернення IKEA в Україну, розповідав The Village Україна міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

   

Раніше віртуальний магазин Roblox створила американська компанія Walmart. Користувачі можуть купувати фізичні товари й отримати їх поштою.

фото й обкладинка: IKEA