Онлайн-мапу з «чорним списком» забудовників запустили у Львові.

Тут уже позначили близько 20 проблемних, спірних чи незаконних житлових комплексів громади, а також додали пояснення щодо їхніх порушень. Мапа не є статичною й після відновлення будівництва забудовників приберуть із переліку, пояснює заступник міського голови Любомир Зубач.

До списку, зокрема, додали ЖК «Рубікон Сіті» у Винниках. Забудовник зупинив там роботи через корпоративний конфлікт і зараз місто намагається домовитися, щоби відновити їх.

Серед інших у переліку – ЖК «Сихівська стіна» через відсутні документи й ЖК «Соната», де будівельні роботи вже тривалий час не проводять. Які ще забудовники є на мапі і що з ними не так, можна переглянути за посиланням

   

У 2017 році у Львові вже публікували онлайн-мапу незаконних забудов міста, де можна було перевірити новобудову на наявність чи відсутність необхідних містобудівних умов, обмежень або ж відповідність поверховості чи іншим нормам.

   

Щороку в Україні збільшується кількість людей, які постраждали від шахрайства на будівельному ринку, і мають квартири в «заморожених» недобудовах. Лише в Києві більш ніж половина новозбудованих житлових комплексів можна зарахувати до категорії ризикових.

Разом із YouControl ми розповідали, як перевірити забудовника за допомогою відкритих даних перед купівлею житла й розпізнати «проблемну» забудову.

Обкладинка й фото: скриншоти онлайн-мапи