На ЛГБТК+ вечірку «Рейвах прайд» у Closer прибули працівники ТЦК Подільського району. Вони перевіряли документи в усіх присутніх і намагалися забрати тих, хто не мав документів на проходження ВЛК, повідомляють організатори події ГО Ukraine Pride.

ГО Ukraine Pride та Kyiv Pride називають це цілеспрямованим тиском на прайд-рух в Україні: «Серед усіх масових культурних та освітніх заходів, які сьогодні проводяться у Києві, представники ТЦК обрали для перевірки лише ЛГБТК+ подію», – йдеться у їхній заяві.

Попри це, захід не планують скасовувати. «Якщо ви маєте можливість і бажання, ви можете прийти на захід і підтримати нас», – кажуть організатори. На цій же локації 9 червня ГО Kyiv Pride проводитиме благодійний фестиваль.

Організатори «Рейвах прайду» додають, що усвідомлюють важливість мобілізації, але зазначають, що заходи 8-9 червня благодійні й орієнтовані на підтримку захисників на Бахмутському, Купʼянському, Харківському, Донецькому й Сумському напрямках.

«У лавах Збройних сил України воює багато ЛГБТК+ людей і наголошуємо, що ми повністю підтримуємо наше військо [...] Проте зараз ми спостерігаємо ситуацію, яка викликає питання щодо забезпечення рівності й додержання прав людини навіть у цей складний воєнний час», – ідеться в спільній заяві ГО Ukraine Pride та Kyiv Pride.