Господарський суд задовольнив позов Київської прокуратури про стягнення одного мільярда гривень до держбюджету з переможця тендеру на реконструкцію Шулявського шляхопроводу.

За матеріалами НАБУ, переможець торгів і ще одне товариство вчиняли антиконкурентні узгоджені дії під час участі в аукціоні. Компанії узгоджували дії між собою й не змагалися за тендер, кажуть у Київській прокуратурі.

За умовами договору підрядник отримав один мільярд гривень з місцевого бюджету на реконструкцію шляхопроводу. Роботи з відновлення досі не закінчили.

   

Тендер на реконструкцію транспортної розв’язки провели 7 червня 2018 року. Компанія-підрядник «Північноукраїнський будівельний альянс» отримала понад один мільярд гривень з міськбюджету. 

У розслідуванні програми «Схеми» заявили, що тендер провели з порушеннями. Обидві компанії, яких допустили до участі в конкурсі, близькі до депутата Максима Микитася. 

Справу про порушення умов проведення тендеру порушив Антимонопольний комітет у 2018 році. У КМДА заявили, що тендер провели в межах чинного законодавства.

Роботи з демонтажу на Шулявському шляхопроводі розпочали 17 березня 2019 року. Рух по мосту відновили наприкінці грудня 2019 року. Будівництво розв’язки планували завершити до кінця літа 2020 року, однак роботи з відновлення досі не завершили

Вартість ремонту Шулявського шляхопроводу зросла до двох мільярдів. У межах реконструкції передбачено додаткові роботи з благоустрою прилеглої території.

фото й обкладинка: КМДА