З фасаду госпіталю МВС, що на вулиці Бердичівській на Лук'янівці, збивають керамічне панно, присвячене ліквідаторам аварії на ЧАЕС, повідомив працівник лікарні виданню Pragmatika.

За його словами, роботи проводять за вказівкою адміністрації, яка каже, що на місці панно «буде щось краще».

Панно створила українська художниця декоративного мистецтва Нінель Гаркуша в 1994 році. Вона також працювала над декоративним оздобленням станції метро «Святошин» у 1971 році і створила барельєфи «Гопак» і «Музика» в кінотеатрі «Україна» (1965 рік).

На панно «Чорнобиль» зображені, зокрема, рятувальник із рупором і лікар, а також пожежна автівка й «швидка», охоплені вогнем.

   

У травні нові власники приміщення замалювали мозаїки в колишній «Кулінарії» на ДВРЗ, а саме на вулиці Алматинській, 66. Тепер у приміщенні облаштували маркет «під сучасний».

   

Проєкт рішення, що врегулює збереження мозаїчних панно в Києві, почали розробляти в Київській міській раді. У місті збереглося «кількасот творів монументального мистецтва» 1950–1980 років, стан яких є «вкрай загрозливим» через невідповідне використання, відсутність ремонту й занедбаність будівель, де розміщені мозаїки, каже депутат Київради Ярослав Федоренко.

Обкладинка й фото: надав працівник лікарні Pragmatika, Child of Socialism