Під час будівництва моста-хвилі знищили червонокнижні рослини на Оболонському острові, повідомляє Київський еколого-культурний центр. 

 

 

Острів належить до регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови». Без погоджень тут знищили одну з найбільших у місті популяцій півників сибірських і висадили замість них газонну траву, пояснюють екологи.

 

Зараз у центрі проводять екологічний аудит острова, після якого готуватимуть звернення до прокуратури.

   

Пішохідний міст-хвилю на Оболоні відкрили 24 травня 2024 року. Міст зʼєднує Оболонський острів із набережною й парком «Наталка». На острові облаштували зони відпочинку, спорту й психологічного відновлення. Також є дитячий майданчик, пляж і вело-бігова доріжка. 

   

Віталій Кличко 10 років як очолює Київ. До цієї річниці редакція The Village Україна провела опитування серед аудиторії. Ми питали найбільші, на думку наших читачів, досягнення й провали міського голови. 

Ми не виносили окремими пунктами міст-хвилю (який у народі має менш приємну назву) і нову паркову зону на Оболонському острові, оскільки на момент запуску голосування їх ще не відкрили. Але якби виносили, то вони би потрапили в розділ «провали» як приклад нераціонального використання міських і донорських коштів під час повномасштабної війни. 

Топ-5 досягнень і фейлів Кличка за 10 років (на думку читачів) дивіться тут.

Обкладинка й фото: КЕКЦ