Біля Байкового кладовища на території майбутнього екопарку «Совські совки» проведуть толоку в суботу, 8 червня.

Прибирання почнеться об 11:00. Місце зустрічі – «нижній каскад» Совських ставків, що поруч зі станцією метро «Деміївська», уточнює депутатка Олеся Пинзеник. Організатори просять взяти з собою рукавички, решту матеріалів нададуть на місці.

Совські ставки використовував для вирощування риби радгосп «Совки» в 1950–1960-х роках. Останні 20 років ставки не зариблюють і не очищають, унаслідок чого водойми «нижнього каскаду» замулились і заросли очеретом.

   

Совські ставки розташовані між вулицею Брожка й проспектом Лобановського. Вони складаються з двох груп – нижній і верхніх – обʼєднуючи 17 водойм.

Земельна комісія Київради дозволила забудувати нижній каскад Совських ставків у 2018 році. Однак суд заборонив забудову території у 2019 році.

Київрада дозволила «Київзеленбуду» розробити проєкт землеустрою Совських ставків 14 травня 2022 року. На території «нижнього каскаду» Совських ставків можна буде створити екопарк.

Концепцію розвитку парку презентували в червні 2021 року. На території планують збудувати прогулянкові доріжки, встановити освітлення й підходи до води.

Фото й обкладинка: Vi Ko (Wikimedia Commons)