Державне бюро розслідувань проводило обшуки (слідчі дії) у службових приміщеннях КМДА 4 червня, повідомив заступник голови адміністрації Костянтин Усов. 

У нього, зокрема, вилучили «для ознайомлення» телефон, компʼютер й особисті кошти. «Незважаючи на відсутність ухвали суду про обшук, ми повністю співпрацювали з органами досудового розслідування й готові робити це надалі», – коментує Усов.

За його словами, обшуки повʼязані з імовірними порушеннями у сфері міських перевезень і в разі підтвердження участі представників міста «покривати їх ніхто не буде». «Звісно, прозорість не завжди задовольняє гравців ринку. Ми пам’ятаємо й замовні протести маршрутної мафії, погрози й шантаж працівників мерії міста, а також численні кримінальні провадження…» – додає Усов.

UPD. Працівники ДБР повідомили про підозру заступнику директора одного з департаментів КМДА, який вимагав хабарі в київських автоперевізників, а також приватному підприємцю-посереднику.

У квітні 2024 року до ДБР звернулась дружина військовослужбовця, яка керує компанією чоловіка з перевезень, поки той служить у ЗСУ. З неї вимагали  щотижнево передавати посадовцю КМДА 40 тисяч гривень за право роботи на маршруті.

Посередника затримали після отримання «траншу» й зараз проводять обшуки. Йому й посадовцю КМДА оголосили підозру за частиною 3 статті 368 КК України (одержання хабаря в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище]. Вона передбачає позбавлення волі до 10 років. Зараз триває досудове розслідування, перевіряють можливу причетність керівництва чиновника.

UPD. Заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Костянтин Усов не отримував підозру від ДБР, повідомляє КМДА. Ідеться про  заступника директора департаменту транспортної інфраструктури.

UPD.Заступника директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА відсторонили від роботи й обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Водночас керівнику транспортного підприємства обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу у сумі 3 мільйони гривень. У вигляді хабарів вони отримали 280 тисяч гривень. 

   

Про корупцію в КМДА можна повідомляти на Єдиному порталі повідомлень викривачів. Працівники можуть повідомляти, зокрема й анонімно, про можливі факти корупції або пов’язані з нею правопорушення у своєму органі. 

Обкладинка й фото: Mantan Kali