На ВДНГ організують захід з адопції тварин 22–23 червня. До заходу приєднаються притулки «Сіріус», «Зоопатруль», «Хвостата банда» й волонтери.

Частина собак і котів у притулках були евакуйовані з прифронтових територій, кажуть у КМДА. Також є тварини, котрі залишилися без господарів, бо ті воюють.

Програма заходу

  • тренінг від Київської міської лікарні ветеринарної медицини «Перша допомога тваринам. Базова аптечка для улюбленця»;
  • воркшопи від благодійної організації допомоги тваринам HAU «Протидія жорстокому поводженню з тваринами» й «Правила поводження з тваринами»;
  • семінар від Будинку природи на тему «Збереження дивовижного: екологічний погляд на прихисток екзотичних тварин»;
  • лекція від кінолога «Перший місяць після притулку: адаптація тварини».

Лікарі міської ветлікарні з організацією HAU проведуть безкоштовні стерилізації й вакцинації тварин ВПО, військовослужбовців, осіб з інвалідністю й пенсіонерів. Реєстрація обов’язкова, кількість місць обмежена.

   

29 квітня 2024 року оновили сайт «Київської міської лікарні ветеринарної медицини». Тепер там можна знайти загублених домашніх улюбленців і мапу вигульних майданчиків. 

   

«Київська міська лікарня ветеринарної медицини» реалізувала проєкт «єКуточок». Користувачам доступні два типи акаунтів: для тих, хто шукає тимчасовий притулок для тварини, і для тих, хто може його надати.

Обкладинка й фото: КМДА