Нові доріжки відпочинкової зони на Оболонському острові затопило після зливи, пише архітекторка ГО «Парк Наталка» Богдана Бесчастна.

Оболонський острів зʼєднали з парком «Наталка» мостом-хвилею, який міський голова Віталій Кличко відкрив до Дня Києва. Попри те, що міст будували за кошти меценатів, благоустрій острова проводили за бюджетні кошти. Капітальний ремонт і реставрація на острові коштувала близько 175 мільйонів гривень, писали «Пасажири Києва».

   

Будівництво мосту мали завершити восени 2023 року, розповідав архітектор проєкту. Водночас в Оболонській РДА ще у квітні повідомляли, що запланований термін завершення будівництва – 2024 рік. 

Міст-хвиля стане частиною розважального парку з пляжем, велодоріжками, зоною для барбекю, фудкортом, спортивними й дитячими майданчиками, набережною з причалом для човнів, який будують на Оболонському острові.

У серпні стало відомо, що проєкт мосту-хвилі зазнав змін і відрізняється від початкових візуалізацій, це підтвердив архітектор Андрій Миргородський. Він пояснив, що рендери, опубліковані раніше, лише ілюстрували ідею.

обкладинка й фото: Богдана Бесчастна