На станції метро «Вокзальна» розпочнуть плановий капітальний ремонт ескалатора №2, повідомляє КМДА.

Ремонт ескалатора №2 розпочнуть 4 червня, а завершити роботи планують 30 серпня 2024 року. У межах робіт повністю розберуть механізм, замінять зношені запчастини та проведуть інші необхідні роботи.

Пробіг ескалатора №2 складає більше 150 тисяч кілометрів. Відповідно до технологічних процесів, планові капітальні ремонти мають проводити орієнтовно що 10–12 років після пробігу в 150 тисяч кілометрів. Ескалатори ввели в експлуатацію одночасно із запуском станції метро «Вокзальна», майже 64 роки тому, пише КМДА.

Пасажирів закликають не порушувати правила поведінки на ескалаторі, зокрема уникати потрапляння особистих речей в елементи ескалатора та не викидати інші деталі задля розваги.

   

У Києві найближчим часом інтервали руху потягів збільшать орієнтовно на одну хвилину в міжпікові години й на 45 секунд у пікові години. Наразі інтервали руху потягів становлять від 2,5 до 3 хвилин у пікові години й від 5 до 5,5 хвилин у міжпікові.

Інтервали руху змінюють через гострий дефіцит фахівців робітничих професій, зокрема не вистачає 83 машиністів, 48 електромеханіків, понад 160 токарів і слюсарів станом на травень 2024 року.

ФОТО: КП «Київський метрополітен»