Міненергетики підвищує тарифи на електроенергію. 

Тепер ціна для побутових споживачів становитиме 4,32 гривні за кВт на годину. Такий тариф діятиме до 30 квітня 2025 року. 

Крім того, протягом опалювального періоду (з 1 жовтня 2024 року по 30 квітня 2025 року) встановлять пільговий тариф для споживачів, які використовують електроопалювальні установки – 2,64 гривні за кВт на годину (у разі споживанні до 2000 кВт на годину електроенергії на місяць). Водночас «нічний тариф» для двозонного лічильника становитиме 2,16 гривні за кВт на годину

«Якби Росія систематично не руйнувала енергетичну інфраструктуру України, то тарифи поки що залишилися б незмінними», – пояснює міністр енергетики Герман Глущенко. 

За його словами, попередній тариф (2,64 гривні) покривав лише третину реальної вартості електроенергії. Водночас тепер за середнього щомісячного споживання, тобто 170 кВт на годину, платіжка за електроенергію зросте на 285 гривень.

   

Через наслідки ракетно-дронових атак армії РФ у травні по всій Україні ввели графіки погодинних відключень електроенергії. Станом на зараз ліміти прибрали, утім можуть повернути, коли почнуть ремонт енергоблоків, повідомляв в. о. голови правління НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.