Неподалік «Контрактової площі», на вулиці Лукʼянівська, 29-А, зведуть дитячий садок замість аварійної нежитлової будівлі, повідомляє департамент економіки та інвестицій КМДА.

Будівництво відбуватиметься за кошти інвестора. Будівля дитсадка повинна мати три поверхи й загальну місткість на 113 дітей. На території закладу також планують розмістити шість групових майданчиків.

Територія на вулиці Лукʼянівській належить до комунальної власності громади Києва, а до 2008 року використовувался як спальний корпус спеціальної школи-інтернату №8. Ця школа функціонує й надалі як заклад освіти, а будівлю, що підлягає знесенню, не використовують за призначенням через «значний фізичний знос приміщень».

У КМДА вважають, що капітальний ремонт будівлі не доцільний, адже тримальні конструкції перебувають в аварійному стані. Утім перед початком ремонту ще мають визначити переможця інвестиційного конкурсу, підписати з ним договір і відшкодувати варість обʼєкта.

   

Загалом у Києві налічують 545 комунальних дитсадків і 26 дошкільних підрозділів у закладах загальної середньої освіти. Заповненість дитсадків Києва можна моніторити на інтерактивній мапі від «Лун.Місто».