У ніч на 31 травня Росія атакувала Харків пʼятьма ракетами С-300/С-400, Київ – крилатою ракетою «Іскандер-К», а також запустила чотири БПЛА Shahed. ППО знищила крилату ракету й усі чотири «шахеди», повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

У Харкові внаслідок обстрілу загинули чотири людини, ще 25 поранені, пише керівник ОВА Олег Синєгубов.

Ракети влучили в пʼятиповерховий житловий будинок. там частково зруйновані третій, четвертий і пʼятий поверхи. Серед постраждалих дві дитини – хлопчик і дівчинка, обом по 12 років. Унаслідок повторного обстрілу пошкоджена пожежна автівка й карета «швидкої».

Також є влучання в цивільне підприємство, де загинув чоловік 1959 року народження, а ще в триповерхову адміністративну будівлю. Ліквідація наслідків обстрілу триває, кажуть в ОВА.

У Києві від падіння уламків зайнялася пожежа: пошкоджене СТО, автомийка, шість легкових автівок і складське приміщення. Постраждалих немає, повідомляє КМВА.

UPD. У Голосіївському районі Києва знищена трансформаторна підстанція, також пошкоджені електромережі, повідомляє ДТЕК. Більшість будинків заживили за резервними джерелами. Без світла досі залишаються близько 10 приватних будинків й одне комерційне приміщення.