У Києві змінять графіки руху потягів на всіх лініях метро, повідомляє КП «Київський метрополітен».

Найближчим часом інтервали руху потягів збільшать орієнтовно на одну хвилину в міжпікові години й на 45 секунд у пікові години. Наразі інтервали руху потягів становлять від 2,5 до 3 хвилин у пікові години й від 5 до 5,5 хвилин у міжпікові.

UPD: Графіки руху потягів змінять 3 червня. У пікові години інтервали руху між поїздами становитимуть від трьох до чотирьох хвилин, а міжпікові – від шести до шести з половиною хвилин. У вихідні інтервали залишаються без змін, час очікування поїзда складатиме від шести до семи хвилин.

Інтервали руху змінюють через гострий дефіцит фахівців робітничих професій, зокрема не вистачає 83 машиністів, 48 електромеханіків, понад 160 токарів і слюсарів станом на травень 2024 року.

Серед причин дефіциту кадрів є вимушена міграція, специфіка професій і мобілізація. Близько 7% метрополітенівців нині перебувають у лавах Збройних сил України, кажуть у «Київському метрополітені».

Крім того, метрополітен є вузькопрофільним підприємством, тому підготовка й адаптація деяких спеціалістів потребує довготривалого навчання. Наприклад, машиніст електропотяга, до моменту його самостійної роботи на лінії, навчається більше 12 місяців.

 

Київське метро перевезло на 43% більше пасажирів за рік, але ще не вийшло на показники до повномасштабної війни станом на лютий 2024 року. Загалом за 2023 рік метро скористалися більш ніж 232 мільйони пасажирів.

   

Шість станцій синьої гілки київського метро відрізані від решти ліній через аварію на тунелі між «Деміївською» й «Либідською». Ми поспілкувалися з головним інженером проєкту відновлення Ігорем Гелетюком й інфраструктурним оглядачем Павлом Авдокушиним. Розповідаємо, що там відбувається й чому все не так просто, але приводів вважати, що роботи затягнуться на роки, немає.

Фото: «Київський метрополітен»