Комунальна корпорація «Київавтодор» оголосила тендер на протиаварійні роботи мосту Метро через річку Дніпро, відповідне оголошення опублікували на сайті Prozorro.

У межах тендеру передбачена реставрація з пристосуванням автопроїздів, зокрема будівництво трубопроводів, ліній зв’язку й електропередач, шосе, доріг, аеродромів і залізничних доріг, а також вирівнювання поверхонь.

Очікувана вартість робіт становить 2 009 825 454 гривні. Тендерні пропозиції можна подати до 11 червня. Згідно з документами, підрядник зобовʼязується виконати роботи до 31 грудня 2026 року.

 

Метро-міст через Русанівську протоку – це частина мосту Метро, який відкрили в 1965 році. Вона пролягає від станції «Гідропарк» до «Лівобережної». Міст Метро після капітального ремонту відкрили у 2019 році для автомобільного руху. Вартість ремонту становила 234,7 мільйона гривень.

Улітку 2024 року планують почати ремонт дорожніх автопроїздів моста Метро. Рух мостом для приватних автомобілів перекривати не будуть, зазначив голова департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор. За його словами, міст підсилять знизу, звузять смуги й перекинуть рух з однієї сторони на іншу.

На мосту Метро й мосту Патона комісія Мінвідновлення виявила суттєві пошкодження. Згідно із тендером на платформі «Опендатабот», у липні 2023-го стало відомо, що Київ планує витратити 15 мільйонів гривень на ремонт частини мосту Метро через Русанівську протоку.