У Печерському районі Києва провели громадське обговорення щодо концепції капітального ремонту скверу Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла, повідомляє «Київзеленбуд».

На території скверу планують встановити пам’ятні плити й скульптури на честь Дмитра Коцюбайла. Основна ідея концепції капітального ремонту зеленої зони полягає в тому, щоби зберегти пам’ять про українського добровольця, командира 1 ОМБ «Вовки Да Вінчі» ЗСУ й Героя України, кажуть у «Київзеленбуді».

На ділянці хочуть облаштувати дорожньо-стіжкову мережу з покриття ФЕМ (тротуарне покриття для пішохідних або велосипедних доріжок), встановити поливо-зрошувальну систему, зовнішнє освітлення, лави й урни, а також озеленити територію.

Крім того, концепція передбачає повну доступність для всіх груп населення, також планують облаштувати дитячий майданчик з елементами інклюзивності. У сквері встановлять відеоспостереження й тривожну кнопку.

   

Дмитро «Да Вінчі» Коцюбайло загинув 7 березня 2023 року в боях за Бахмут. Його поховали на Аскольдовій могилі в Києві. Наприкінці березня 2023 року наречена загиблого Аліна Михайлова ініціювала петицію про створення Національного пантеону Героїв України на території парку «Аскольдова могила». За три дні вона набрала 25 тисяч голосів, необхідних для розгляду.

Київрада підтримала виділення земельної ділянки для скверу імені Дмитра Коцюбайла в Печерському районі в березні 2024 року. Сквер площею 0,17 гектара облаштують на Хрестовому провулку, 12/14.

Фото: «Київзеленбуд»