У Львові запустили опитування серед містян 14–35 років, щоби дослідити їхні потреби й бажання, повідомляє міська рада.

Так хочуть розробити стратегію молоді в громаді, оскільки Львів став «Молодіжною столицею Європи 2025», пояснюють у міськраді. Згідно з результатами, сформують профіль молодих людей з урахуванням сфер, як-от: цінності, взаємодія в соціумі, безпека й війна, здоровʼя, карʼєра, дозвілля, громадська активність і схильність до міграції.

Розробником і реалізатором дослідження є дослідницька агенція Fama, а партнером – мережа ресторанів Lviv Croissants. За кожну заповнену анкету Lviv Croissants надсилатиме 100 гривень реабілітаційному центру Unbroken. Опитування можна пройти за посиланням.

   

Програма «Європейська молодіжна столиця» на 2025 рік включатиме молодіжні форуми для участі на високому рівні в дебатах із різноманітних питань: від безпеки до науки й креативних індустрій. Це дасть можливість Львову брати участь у тренінгах, дискусіях, спілкуваннях і розвагах для молоді й молодіжних організацій з усієї Європи. 

Львів також планує використати це звання для стимулювання волонтерства, розвитку навичок і працевлаштування серед молодих громадян. Програма поширюватиметься від притулків для внутрішньо переміщених осіб до громадських і молодіжних центрів.

Обкладинка й фото: Львівська міська рада