Пішохідний міст-хвилю на Оболоні відкрили, повідомляє міський голова Віталій Кличко. 

Міст зʼєднує Оболонський острів з набережною й парком «Наталка». На острові облаштували зони відпочинку, спорту й психологічного відновлення. Також є дитячий майданчик, пляж й вело-бігова доріжка. 

Конструкції для мосту виготовляли на підприємстві «Азовсталь» й привезли до Києва за кілька тижнів до початку повномасштабного вторгнення, каже Кличко. 

Наразі підсвітку основної конструкції не вмикатимуть, утім буде LED-освітлення перил мосту. Міст звели за кошти іноземних та українських меценатів.

   

Будівництво мосту мали завершити восени 2023 року, розповідав архітектор проєкту. Водночас в Оболонській РДА ще у квітні повідомляли, що запланований термін завершення будівництва – 2024 рік. 

Міст-хвиля стане частиною розважального парку з пляжем, велодоріжками, зоною для барбекю, фудкортом, спортивними й дитячими майданчиками, набережною з причалом для човнів, який будують на Оболонському острові.

У серпні стало відомо, що проєкт мосту-хвилі зазнав змін і відрізняється від початкових візуалізацій, це підтвердив архітектор Андрій Миргородський. Він пояснив, що рендери, опубліковані раніше, лише ілюстрували ідею.

У квітні 2024 року відкриття мосту анонсували на кінець травня, до Дня Києва. Міст не фарбуватимуть в один суцільний колір, різні його частини матимуть різний колір, розповідали будівельники. На мосту також планували облаштувати систему декоративного освітлення. 

Обкладинка й фото: Віталій Кличко