Проєкт змін організації руху на Вокзальній площі змінили з урахуванням пропозицій громадськості й експертів, повідомляють «Пасажири Києва».

У Києві розробляють проєкт змін організації руху на Вокзальній площі, відповідні пропозиції презентували 16 квітня в Київській майстерні міста. До реорганізації руху були залучені розробники з Луцька, Харкова, Львова й київського КП «Центр організації дорожнього руху», а за основу взяли концепцію ЦОДРу.

Проєкт передбачає зменшення кількості наявних конфліктних зон між авто, громадським транспортом і пішоходами, що зменшить затримки транспорту майже на 40%, кажуть «Пасажири Києва».

Під час презентації «Пасажири Києва» спільно з U-Cycle запропонували зміни до проєкту, які залучили до концепції, а саме:

  • уздовж вулиці Петлюри від Жилянської до вокзалу облаштують односторонні захищені делінеаторами велосмуги й смугу громадського транспорту;
  • деякі паркомісця перетворять на зелені острівці.

Усі зміни будуть відбуватись у межах поточного ремонту, а також будуть тимчасвоими до початку реконструкції Вокзальної площі з будівництвом трамвайної лінії, кажуть «Пасажири Києва».

 

Серед основних завдань реорганізації було зменшити хаотичність руху автомобілів, унеможливити порушення правил паркування, ліквідувати транзитний автомобільний трафік, поліпшити пішохідну доступність і зменшити затримки руху комунального громадського транспорту. Які зміни тоді запропонували в КМДА, читайте за посиланням

Обкладинка й фото: «Пасажири Києва»