Депутати пропонують заборонити муніципальним інспекторам евакуювати авто за порушення правил паркування, ідеться у відповідному законопроєкті.  

Його прийняли за основу з доопрацюванням і готують на друге читання. На відміну від поліції, муніципальні інспектори не підпорядковуються МВС. Усі авто незалежно від імені власника за порушення раніше їхали на штрафмайданчик, пояснюють «Пасажири Києва». 

«Поліція ж у принципі нормально не займалась евакуацією (коли в них були такі повноваження), а під час воєнного стану їм, мабуть, немає чого більше робити», – коментують активісти.

Співавтори законопроєкту – народні депутати Володимир Крейденко, Сергій Іонушас, Максим Павлюк й інші. «Ці чорти хочуть повернути хаос на вулицях Києва й кидати свої авто як заманеться», – додають активісти. 

   

З лютого до квітня 2024 року паркування в Києві знову було безкоштовне. Це вже не вперше, коли плату за стоянку автомобілів на муніципальних майданчиках скасовують. З літа 2021 року, коли Київ суттєво підняв вартість і став контролювати оплату, це ставалося ще тричі: через суди, через бюрократію й через початок великого вторгнення. 

Ми пояснювали, що не так із формуванням тарифів і чому за паркування однаково треба платити, якщо ми хочемо жити в комфортному місті.

Обкладинка й фото: «Пасажири Києва»