Транспортна комісія Київради не підтримала сьому петицію про скасування зупинки транспорту під час тривог, повідомляють «Пасажири Києва».

За їхніми словами, лише депутат Олександр Тимченко підтримав петицію, натомість троє інших, зокрема Олексій Окопний (голова комісії), Сергій Мамоян й Ігор Галайчук, утрималися. 

Серед аргументів активістів – міська електричка Києва й громадський транспорт в інших містах продовжують курсувати під час повітряних тривог. Утім, директор дептрансу КМДА Руслан Кандибор зазначив про «потребу людей перебувати в укриттях і що він не може змусити їх працювати під час тривог».

Водночас «Пасажири Києва» запропонували обговорити це питання на рівні Київради. Його заслухають під час пленарного засідання.

 

У травні сьома петиція про скасування зупинки транспорту під час тривог у Києві набрала необхідні для розгляду 6 000 голосів. «З жодного питання в Києві не було такої кількості успішних петицій, але влада столиці це питання ігнорує, прикриваючись військовими й нібито турботою про безпеку людей», – коментували в «Пасажирах Києва».

Раніше така ж петиція зібрала необхідні підписи в травні 2023 року, утім, як і попередні, її також відхилили через безпекову ситуацію. Протягом весни 2022 року ще п’ять таких петицій зібрали 6 000 підписів – кількість, необхідну для того, щоби їх розглянула міська рада.

Рішення про зупинку наземного громадського транспорту в Києві під час повітряної тривоги ухвалили в серпні 2022 року. Ми пояснювали, чому це погана ідея, а також говорили про це з першим заступником голови КМДА Миколою Поворозником і розповідали про приховані доходи маршруток, які їздять під час повітряної тривоги.

Фото: скриншот петиції