КО «Київзеленбуд» презентували концепцію відновлення скверу на розі вулиці Володимира Винниченка й Павлівської, що біля Республіканської клінічної лікарні МОЗ України.

У сквері планують облаштувати пандуси й сходи з поручнями з обох сторін, замощити доріжки безшовним фемом для безбар’єрного пересування, встановити тренувальний майданчик для фізіотерапії з різним типом покриттів і перепадом висоти, а також оновити дитячий майданчик з урахуванням інклюзивності.

Крім того, оновити лави хочуть з тримачами для милиць, створити зони з ароматравами й дощовий сад, облаштувати полив по усій території скверу, а також встановити відеонагляд. Два огороджені майданчики облаштують для вигулу собак великих і малих порід.

Проєкт розробили спільно з фахівцями центру із протезування, реконструктивної хірургії, реабілітації й психологічної підтримки постраждалих від війни Superhumans Center. Під час проєктування капремонту об’єкта врахують ідентичність скверу й збережуть його зелені насадження, кажуть у «Київзеленбуд».

 

У Києві облаштують шість інклюзивних парків і скверів у 2024 році. Спершу будуть реконструювати ті зелені зони, що розташовані поруч із медичними закладами. На всіх етапах до цього залучать фахівців і консультантів Superhumans Center.

Редакція The Village Україна запитала у фахівців Superhumans Center, коли людина готова до протезування, а коли – ні, скільки коштує встановлення протезів і як їх підбирають пацієнтам.

Фото: «Київзеленбуд»