У Луцьку відкриють багатофункціональний простір для бізнесу на місці колишнього кінотеатру «Батьківщина», пише NE: Urban.

Фасад будинку реставрують і збережуть автентичні елементи. Усередині будівлі облаштують новий хол із конференц-залами, кафе, кабінетами й коворкінгом, а також технічні приміщення й санвузли. Крім цього, прилеглу територію планують озеленити. Вартість реставарції становить близько 46 мільйонів, 34 з яких – це грантові гроші.

Простір має стати місцем для комунікації місцевого й релокованого бізнесів, а також міської влади, розповів директор департаменту економічної політики міської ради Борис Смаль виданню «Волинські новини».

Проєкт створюють за грантові гроші, які виділив уряд Німеччини, а реалізацію поклали на німецьку організацію GIZ і Програму розвитку ООН в Україні.

   

Студія Parallel Architects представила проєкт ревіталізації колишньої української гімназії в Луцьку. Планують зберегти «історичний цегляний об’єм» будівлі, а також добудувати два поверхи, використовуючи інший матеріал. Також у споруді буде укриття.