Військовозобов’язані можуть оновити дані через застосунок «Резерв+», у ТЦК чи ЦНАП згідно з оновленим законом про мобілізацію, що почав діяти відсьогодні, 18 травня. Починаючи від цієї дати, військовозобов'язані віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані протягом 60 днів.

«Резерв+»

Застосунок можна завантажити для iOS та Android. Більше 150 000 українців уже авторизувалися в «Резерв+», повідомляють у Міноборони. Там додали, що сотні запитів у черзі тому, що функція авторизації може працювати не у всіх одночасно: застосунок захищений від DDOS-атак та намагань РФ його взламати. Технічна команда вже виправляє помилки.

ЦНАП

Щоби розвантажити ТЦК, у Мінцифри розробили електронний функціонал для ЦНАПів. Тож військовозобов’язані можуть надати актуальні дані про себе й там: номер телефону, фактичне місце проживання, адресу електронної пошти (не обов’язково). Із собою потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код і мобільний телефон. Знайти найближчий до себе ЦНАП можна за посиланням.

Адміністратор внесе ці дані в електронну систему, а інформація автоматично підтягнеться в реєстр «Оберіг». Після цього людина, яка оновила дані, отримає витяг із печаткою та підписом адміністратора про актуалізацію даних.

«Навіть якщо ви не маєте військового квитка, багато років не були у військкоматі або з певних причин не оновлювали дані в ТЦК, зробіть це в ЦНАПі. Так ви виконаєте норму закону та убезпечите себе від штрафу», – коментують у Мінцифри.

   

Напередодні президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт, який збільшує штрафи за порушення закону про мобілізацію. Вони становитимуть від 17 000 до 25 500 гривень під час дії воєнного стану. Що ще передбачає оновлений закон про мобілізацію, ми розповідали за посиланням.