Біля будівлі КМДА на Хрещатику, 36 встановили трон із залізних дронів, повідомляє ініціатор проєкту «Територіальна оборона неба» Владислав Сакін.

За задумом, артінсталяція має привернути увагу до збору коштів на бойові дрони. Задонейтити можна, перейшовши за QR-кодом на стенді біля трону.

 

 

Трон із дронів планують представити й у інших містах України, а потім виставити на аукціон та обміняти на тисячу дронів для військових, каже Сакін. У коментарі «Вечірньому Києву» він додає, що трон має назву «Трон переможця» та відсилання до залізного трону із «Гри престолів».

Артінсталяцію створили скульптори студії Hisoshi, пише операційний парнер проєкту, Фонд освітніх ініціатив. Скульптор Євген Сопко розповів виданню, що інсталяція містить 200 металевих дронів, а трон має вагу 350 – 400 кілограмів, висоту – 2,7 метра. Для цього створення долучили штучний інтелект. Також увечері вмикають підсвітку.

   

Військовослужбовець Владислав Сакін служив у складі роти ударних БЛПЛА та разом із однодумцями створив проєкт «ТРОН», або «Територіальна оборона неба». За допомогою допомоги підприємців хоче забезпечити дронами підрозділи сил ТрО.

Обкладинка й фото: Фонд освітніх ініціатив