Київські комунальники після 19 травня нібито хочуть демонтувати «Міський театр» – кіоск-театр на вулиці Січових Стрільців, повідомляв його засновник Дмитро Левицький. Натомість у департаменті територіального контролю КМДА на запит The Village Україна відповіли, що не ухвалювали рішення щодо демонтажу цієї споруди.

За словами Левицького, театр-кіоск планували демонтувати, бо «щось не так з архітектурним планом». Активісти організовують зустріч 17 травня, о 12:00, біля «Міського театру», щоб зібрати підписи під колективним зверненням до міського голови й директора департаменту територіального контролю КМДА.

Що таке «Міський театр»?

«Міський театр» – це театр-кіоск площею 2 м² на вулиці Січових Стрільців, 44. Культурна ініціатива зосереджується на перформансах у міському просторі й аудіопрогулянках. На створення локації Левицького надихнула американська урбаністка Джейн Джейкобс, розповідав він «Суспільне Культура».

Крім перформансів й аудіогідів, у «Міському театрі» також проводять збори для ЗСУ, ярмарки, урбаністичні події, лекторії й навіть попапи різних брендів, наприклад, пекарень.