Новий міський автобус середнього класу українського виробництва представила компанія «Еталон» на виставці ComAutoTrans у Києві, пише Autocentre. Його виготовили на Чернігівському автозаводі.

Це 9-метровий автобус, розрахований на 72 пасажири. У салоні 26 місць для сидіння, а також місце для крісла колісного. Перша частина автобуса має низьку підлогу.

Кожне місце має USB-розʼєм, у салоні також працює Wi-Fi й кондиціонер. За додаткову плату автобус можна доукомплектувати камерами відеоспостереження й трекером місцеперебування автобуса.

Автобус має двоє автоматичних дверей, а середній вхід обладнаний відкидним пандусом. Одразу за входом – майданчик, де можна розмістити крісло колісне, дитячий візок чи велосипед.

Вартість автобуса наразі не відома, бо його перезентували для оцінки попиту, кажуть у компанії. Також невідомо, коли такі автобуси зʼявляться на вулицях міст України.

   

У Сумах почали власне виробництво автобусів з низькою підлогою. Задні двері автобусів мають низьку підлогу, що відповідає вимогам перевезення маломобільних груп населення.

обкладинка й фото: Юрій Гоголев