На тротуарі на вулиці Антоновича, 86–94, незаконно встановили паркувальні блокіратори. Дептранс КМДА на запит активіста Павла Постоєнка відповів, що на тротуарі дійсно можна паркуватися, бо для пішоходів є вільні два метри.

Комунальники у відповіді на запит визнали, що не погоджували встановлення блокіраторів. За їхніми словами, це зробили мешканці будинку поруч за власні кошти. Попри це, вони відмовилися прибрати їх після обстеження, заявивши, що для пішоходів вільні два метри для пересування, тож «підстав для демонтажу немає».

«Пасажири Києва» закликали КМДА й комунальні служби демонтувати незаконні блокіратори й нагадали, що тротуар – це елемент дороги, призначений для руху пішоходів. У спільноті також кажуть, що комунальники Голосіївського району вже погоджували звуження тротуару, зокрема на вулиці Жилянській, 68, пояснивши це «двома метрами для пішоходів».

   

Київські активісти створили шість різних листівок, щоби боротися із незаконним паркуванням у місті. Їх роздруковують на папері А4 й залишають на незаконно припаркованих автомобілях.

обкладинка й фото: Павло Постоєнко