По всій Україні 16 травня вводять графіки погодинних відключень електроенергії, повідомляє «Укренерго».

Обмеження вводять через збільшення споживання електроенергії під час похолодання, а також наслідки ракетно-дронових атак армії РФ з 22 березня, пояснюють в «Укренерго». Їх розподілять рівномірно між усіма регіонами, а енергоживлення обʼєктів критичної інфраструктури не обмежуватимуть.

Зокрема, у Києві й області, на Одещині й Дніпропетровщині можливі стабілізаційні відключення з 00:00 до 09:00 і з 16:00 до 00:00пише ДТЕК. Також їх застосовуватимуть на Донеччині. 

Де знайти інформацію про графіки відключень у своєму місті?

Про обмеження споживання можна буде дізнатися в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах. Адреси офіційних сайтів обленерго можна знайти за посиланням

Жителі Києва, Дніпропетровщини й Донеччини також можуть переглянути статус відключень у чатботах Yasno у Viber й Telegram. Ця інформація про доступна й у чатботах ДТЕК для КиєваКиївської областіОдещини й Дніпропетровщини або на сайті

   

Раніше ми зібрали в одному тексті головні запитання про ці буремні часи: від підготовки Києва до холодної зими до експлейнера про українську енергетичну систему й лайфхаків із використання електроприладів.