Безоплатний літній кемп у Карпатах для постраждалих від війни дітей організовує фонд «Голоси дітей» спільно з фундацією Олени Зеленської. 

У межах табору планують провести чотири двотижневі зміни для дітей 10–16 років, які постраждали від війни, зокрема з деокупованих і прифронтових територій.

Програму сформують так, щоби створити для дітей і підлітків «безпечне місце, де вони зможуть спілкуватися з однолітками, отримати психосоціальну підтримку, розвинути власні таланти й креативність і знайти нових друзів», кажуть організатори.

Проводитимуть, зокрема, творчі й музичні майстер-класи, заняття з арттерапії. Також обіцяють відвідування термальних басейнів, прогулянки Карпатами, спортивні змагання, турніри й тематичні квести.

Подати заявку можна за посиланням, утім її заповнення не гарантує участі в кемпі.

Згідно з «Індексом майбутнього» фундації Олени Зеленської, понад 40% дітей в Україні мають ознаки потенційного ПТСР. Це, зокрема, діти, які психологічно важко переживають досвід війни, втратили через війну батьків, ВПО або ті, які проживають на прифронтових територіях, коментує Зеленська.

  

У квітні фонд «Голоси дітей» запустив подкаст «Літера А» до Міжнародного дня поширення інформації про аутизм. Це серія розмов із фахівцями, психологами й батьками про розлад спектра аутизму.