Ботанічний сад імені Гришка опублікував пояснення про графік роботи під час квітування бузку протягом травня. 

Це пов'язано із масовим відвідуванням саду через TikTok тренд «Давай зустрінемо світанок у ботсаду», який перетворився на «штурмування» входу. Зокрема, почали поширювати кадри, як люди ще до відкриття перелазять через ворота й паркан, щоби зустріти схід сонця. Окрім того, працівники саду розповідають, що деякі відвідувачі ламали бузок.

Відтак адміністрація зазначила, що сад є не громадським парком або міським сквером, а науковою установою НАН України й належить до природно-заповідного фонду. Отже, має чіткі правила відвідування й визначений графік роботи.

У період квітування бузку в травні сад працює без вихідних з 7:00 до 22:00, утім касами можна скористатися лише з 8:00 до 21:30. У інший час квитки для входу можна придбати лише безготівково через PayPass-турнікети, пояснює адміністрація саду.

Водночас оранжерея працює щодня з 11:00 до 18:00, окрім понеділка й вівторка (санітарні дні). Квитки доступні при вході до неї. 

   

У квітні 2023 року найбільша банева оранжерея ботсаду Гришка стала майданчиком для виступів діджеїв. Тут влаштували світломузичне шоу (без глядачів) на тлі тропічних рослин. Редакція The Village Україна розповідала, як це було та як подібні ініціативи допомагають ботсаду.

Обкладинка: Ботанічний сад імені Гришка