Ветеранський курінь хочуть створити на території Панського парку, що в Макарові, у межах урбаністичного проєкту «Наше місце».

Тут планують облаштувати мультифункціональний простір для ветеранів, військових, волонтерів і їхніх сімей. Концепцію куреню обрали, оскільки його можна легко й відносно швидко побудувати з природних місцевих матеріалів, кажуть у команді. Окрім того, це «забезпечуватиме контакт і занурення в природу».

У куреню можна буде проводити тематичні зустрічі й відпочивати у вузькому колі людей, пояснюють організатори, а його облаштування є також одним із етапів створення будинку ветеранів у місті. 

Зараз уже розробили концепцію куреню, де зібрали вимоги до простору, сценарії його використання й етапи спорудження, а також потреби ветеранів. Її можна переглянути за посиланням

Станом на квітень 2023-го у війську служать 759 мешканців і мешканок Макарівської громади, з них 563 – учасники бойових дій, кажуть організатори. 

   

Редакція The Village Україна розпитала у ветеранів російсько-української війни, чи можлива адаптація після повернення з війська й чому цивільні мають звикати до життя в країні ветеранів.