Кількість звернень на телефон довіри щодо фізичного, психологічного й економічного насильства насильства зросла на 10% протягом квітня, пише заступниця голови КМДА Марина Хонда.

На 3% більше звернень надійшло щодо фізичного насильства, ніж минулого місяця, і на 7% більше щодо психологічного й економічного. «Ми чи не вперше спостерігаємо ситуацію, коли психологічне й економічне насильство зростає більше, ніж фізичне», – коментує Хонда. За її словами, підвищення показників – це тривожний сигнал, але водночас це й маркер обізнаності людей. 

Усього протягом квітня на телефон довіри надійшли 596 звернень щодо домашнього насильства, мобільні бригади соціально-психологічної допомоги надали 214 консультацій, а загальна кількість запитів становила 1 531. Найбільше звернень продовжують отримувати щодо психологічної допомоги, зокрема проживання панічних атак і фантомних звуків вибухів.

По допомогу в Києві можна звернутися до мобільних бригад за номерами 1500 зі стаціонарного й 044 272 15 00 з мобільного. Вони конфіденційно, безоплатно й цілодобово надають соціально-психологічну допомогу постраждалим від домашнього насильства. Крім того, консультації юристів і психологів можна отримати у Facebook й Instagram КМЦ гендерної рівності, запобігання та протидії насильству.

   

У березні до служби «Телефон довіри» надійшли 1 427 звернень, що на 9% більше ніж минулого місяця. Кількість консультацій наданих мобільними бригадами теж зросла майже в усіх районах Києва, окрім Подільського й Печерського.

   

Три центри допомоги постраждалим від домашнього насильства вже працюють у ШевченківськомуДніпровському й Голосіївському районах. Тут надають індивідуальні й групові консультації психологів юристів і соціальних працівників очно або онлайн.