Групи психологічної підтримки «Ментальна Варта» для шкіл запускають у Києві, пише КМДА. 

У межах проєкту групи психологів приїжджатимуть до шкіл, де учні, їхні батьки, учителі чи інший персонал потребуватимуть ментальної допомоги через надзвичайні ситуації (ракетні обстріли, суїциди, булінг). Окрім того, розроблять онлайн-сервіс для психологічної підтримки.

Так хочуть знизити рівень психологічного напруження у школах і створити там безпечне й комфортне середовище, пояснюють організатори.

Проєкт реалізує департамент освіти і науки спільно з платформою «Київ Цифровий», Klitschko Foundation і Bloomberg Philanthropies.

   

Простір «Місце сили» для підтримки й відновлення дітей від 10 до 17 років, які постраждали від війни, відкрили біля Поштової площі. Це триповерховий простір площею 240 м² з укриттям, лекційною залою, артпростором, «Кімнатою довіри» й терапевтичним простором «Дорослим вхід заборонено» від благодійного фонду «Клуб добродіїв».

   

Як підтримати дітей і себе? Коли звертатися по допомогу і як це відбуватиметься? Ми поставили запитання трьом дитячим психологам: Альоні Галіциній, Маріанні Новаковській і Тетяні Рекуновій.