ЛУН разом із Мінцифри розширять мапу інтернет-провайдерів, готових до блекаутів. Раніше вона була доступна лише для провайдерів Києва, Київської, Львівської й Одеської областей, а тепер – для всієї України.

На мапі можна перевірити, чи готовий провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час знеструмлень або ж знайти іншого провайдера й подати заявку на підключення.

Користувачі мапи також можуть залишати власні відгуки й перевіряти оцінки інших людей про те, чи працює інтернет під час знеструмлень.

«Якщо хочете мати інтернет під час знеструмлень, раджу вибрати провайдера, який використовує оптоволоконні технології», – коментує очільник Мінцифри Михайло Федоров.

ЛУН закликає інтернет-провайдерів, які можуть забезпечити інтернет на понад чотири години в умовах блекауту, долучатися до проєкту й писати на електронну пошту [email protected] з темою листа «Стійка Україна».

   

Інтерактивну мапу інтернет-провайдерів на випадок блекауту ЛУН разом із Мінцифри запустили в листопаді 2023 року.

   

Редакція The Village Україна також збирала й інші корисні посилання й мапи в разі знеструмлень, де можна знайти бювети, пункти обігріву, магазини й заклади з автономним живленням, а також місця для підзарядження гаджетів.

обкладинка й зображення: Мінцифри