Ресторан La Maison зі стравами Азії й Середземноморʼя в Києві
Ресторан La Maison з паназійською й середземноморською кухнями від La Famiglia відкрили на вулиці Січових Стрільців у Києві на місці Alaska, яку закрили взимку.
У концепції закладу поєднали вайб великого міста, сучасну гастрономію, стиль й елегантність, кажуть у команді. Шеф-кухарі – Сергій Матузов (Bigoli, «Сома», «Піна») і Дмитро Варданян (Catch, Vino e Cucina, Bigoli).
Із середземноморських страв пропонують французький багет із солоним маслом і бріош із томатною сальсою. Також мезе, цибулевий суп, равлики «Ескарго», бургери й ізраїльську пасту «птітім». Серед паназійських страв – роли, морепродукти темпура, вонтони й гедза [різновиди пельменів].
Є також десерти: профітролі, ванільне морозиво з попкорном і сусальним золотом, моті з фісташковим морозивом. З бару – авторські коктейлі, вино й міцні алкогольні напої.
З меню:
Моті з фісташковим морозивом – 275 гривень
Восьминіг із бобами едамаме – 1520 гривень
Марокканська печеня – 860 гривень
Ізраїльська паста «птітім» із морепродуктами – 785 гривень
Тунець Yellow Fin – 575 гривень
Бріош із сальсою з томатів – 265 гривень
Лабне з томатами й редисом – 345 гривень
Мухаммара з трьох видів перцю – 345 гривень
Ванільне морозиво з попкорном і фісташками – 245 гривень
Салат із запеченою качкою й помело – 560 гривень
Ресторан у французькому неокласичному стилі має два поверхи з панорамними вікнами. Тут передбачений дрескод Smart&Elegant, працює й valet-parking.
Акцентом закладу є музика, кажуть у команді. Тут грають електронну музику, nu-disco, balearic і проводять DJ-сети.
Редакція The Village Україна розповідала про заклади, що відкрили в Києві за лютий.
Також ми висвітлювали відкриття січня, лонгліст і топ нових ресторанів року в Києві, а також найкращі 10 кав’ярень, барів і закриттів 2023 року.