Заклад «Маленька Литва» в Одесі
Заклад «Маленька Литва» від литовця Міндаугаса почав роботу в Одесі. «Це перший ресторан литовської кухні в місті», – коментує власник.
Меню здебільшого складають традиційні литовські страви у великих порціях (400–500 грам). Пропонують, зокрема, цепелини з білими грибами й цибулею (страва з картопляного тіста), діджкукуляй із сиром і зеленню (варені зрази) і кугеліс з курячим філе й шкварками (картопляна запіканка). З бару – сидр, алкогольні коктейлі й лимонади.
З меню
Цепелини зі шкварками – 210 гривень
Дічкукуліс – 165 гривень
Жемайчу з фаршем – 150 гривень
Баланделія в соусі з картоплею фрі – 175 гривень
Вареники з чорницею й сметаною – 150 гривень
Кібінай з куркою й шашликом – 110 гривень
Горілка на грибах – 50 гривень
Апельсиновий фреш – 110 гривень
Грейфрутовий лимонад – 90 гривень
Заклад відкрили в районі Молдованка. У ньому – два зали й краєвид на сквер. Працює й доставка «Бонд».
Редакція The Village Україна розповідала про заклади, що відкрили в Києві за лютий.
Також ми висвітлювали відкриття січня, лонгліст і топ нових ресторанів року в Києві, а також найкращі 10 кав’ярень, барів і закриттів 2023 року.